1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Talianske štátne železnice FS majú za sebou rekordný rok

Railway 1Rím - Talianske štátne železnice FS vlani zaznamenali po desiatich rokoch nepretržitého rastu rekordný výsledok. Tržby sa zvýšili o 4,2 % na 9,3 miliardy eur, uviedol v utorok šéf FS Renato Mazzoncini. Čistý zisk stúpol o 10 % na 552 miliónov eur.

Zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (Ebitda) vzrástol o 14 % na 2,3 miliardy eur. Investície v roku 2017 dosiahli 5,6 miliardy eur. Peniaze sa použili predovšetkým na modernizáciu regionálnej železničnej siete.

Železnice tiež nasadili ďalších 9 vysokorýchlostných vlakov a počet vysokorýchlostných vlakov stúpol na 150. Železnice plánujú rozšírenie vysokorýchlostnej siete v Taliansku. V najbližších týždňoch by sa mala začať výstavba vysokorýchlostnej trate Brescia-Verona.FS vlani zvýšili počet zamestnancov o 4379. Aktuálne talianske železnice zamestnávajú 74.500 ľudí. Mazzoncini uviedol, že FS sa chcú stať medzinárodným hráčom v oblasti integrovanej mobility.

Dcérska spoločnosť Busitalia obnovila flotilu 102 autobusov a ponúka autobusové spojenia na európskej úrovni. Talianske železnice okrem toho plánujú výraznejšiu expanziu v oblasti nákladnej prepravy.

03.04.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...