1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Stavebné práce na R3 Tvrdošín – Nižná by sa mohli začať na jar 2020

road construction 3Tvrdošín - Vyhodnocovanie ponúk v súťaži na výstavbu úseku rýchlostnej cesty R3 Tvrdošín – Nižná sa skončilo. Víťazom sa stalo združenie spoločností Todini Costruzioni Generali S.p.A. a spoločnosti Cesty SK a Cedis.

Stavebné práce by sa podľa hovorkyne Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Michaely Michalovej mohli začať už na jar budúceho roku.

"Súťaže sa zúčastnilo spolu osem uchádzačov. Predpokladaná hodnota zákazky bola stanovená na 74.979.572 eur bez DPH. NDS rozhodla, že víťazom súťaže sa stalo združenie, ktoré predložilo najnižšiu ponuku 59.398.252 eur bez DPH," uviedla hovorkyňa.

Verejné obstarávanie úseku podľa Michalovej výrazne spomalili viaceré námietky uplatnené v jeho priebehu. "NDS verí, že nedôjde k podaniu ďalších námietok a bude môcť podpísať zmluvu o dielo s víťazom súťaže ihneď po právoplatnosti rozhodnutia o prijatí ponuky tak, aby sa stavebné práce mohli začať na jar roku 2020," doplnila.

Plánovaný úsek rýchlostnej cesty R3 z Tvrdošína do Nižnej má odľahčiť dopravu v meste Tvrdošín v dĺžke 4,4 kilometra a vedie po ľavom brehu rieky Oravy. Úsek sa napája na existujúci obchvat Trstenej. Trasa končí pred obcou Nižná pripojením na súčasnú cestu I/59 prostredníctvom privádzača Nižná a okružnej križovatky Nižná – sever. Tu dôjde k napojeniu na pripravovanú stavbu rýchlostnej cesty R3 Nižná nad Oravou – Dlhá nad Oravou.

10.12.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...