1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Air France-KLM v 1. kvartáli prehĺbila svoju stratu

Air France KLM logoParíž - Francúzsko-holandská letecká spoločnosť Air France-KLM v 1. kvartáli prehĺbila svoju stratu. Odôvodnila to vyššími nákladmi na palivo a negatívnymi menovými vplyvmi. Potvrdila zároveň svoje usmernenia na rok 2019.

Aerolínie Air France-KLM v piatok oznámili, že ich čistá strata sa za tri mesiace do konca marca 2019 zvýšila na 320 miliónov eur z 269 miliónov eur v predchádzajúcom roku.

Tržby pritom vzrástli o 3,1 % na 5,99 miliardy eur vďaka väčšiemu počtu cestujúcich.

Prevádzková strata spoločnosti stúpla na 303 miliónov eur zo 185 miliónov eur v minulom roku v dôsledku cenových tlakov, vyšších účtov za palivo a negatívnych menových kurzov.

Spoločnosť na čele s novým generálnym riaditeľom Benjaminom Smithom, ktorý sa funkcie ujal minulý rok v septembri, sa usiluje o zvýšenie efektívnosti čiastočne prostredníctvom lepšej koordinácie sietí a flotíl spoločností Air France a KLM.

„Ako sa očakávalo, prvý štvrťrok bol výzvou pre európsky letecký priemysel vrátane skupiny Air France-KLM, keďže výrazný nárast kapacít v tomto odvetví mimo hlavnej sezóny viedol k tlaku na ceny a tržby,“ povedal Smith.

Letecká spoločnosť potvrdila, že v roku 2019 očakáva nárast nákladov na palivo o 50 miliónov eur a kapitálových výdavkov o 3,2 miliardy eur.

V uplynulom kvartáli stúpli výdavky na palivo o 140 miliónov eur na 1,2 miliardy eur.

14.05.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...