1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovenský dopravca ZSSK Cargo prepravuje tovar aj na poľských tratiach

zssk cargoBratislava – Slovenský nákladný dopravca Železničná spoločnosť Cargo Slovakia (ZSSK Cargo) prepravuje od januára vlastnými vlakmi uhlie z poľského prístavu Swinoujscie do Hanisky pri Košiciach. Ide tak o prvý prienik ZSSK Cargo na trate zahraničných národných dopravcov. TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Cargo Monika Schmidtová.
 
Nákladný dopravca uspel v závere minulého roka v tendri oceliarskej spoločnosti na Slovensku a prvýkrát získal prepravy z poľského prístavu s dopravou na tratiach Poľských železníc (PKP) a Českých dráh (ČD).
 
"Keďže ani po niekoľkých rokoch administratívnych úkonov sa vďaka byrokracii a obštrukciám poľských úradov, ktoré si svoj trh železničných nákladných dopráv chránia, nepodarilo spoločnosti získať licenciu na trate PKP, naše rušne riadia poľskí rušňovodiči, ktorí boli vyškolení u nás," priblížila Schmidtová.
 
Po januárovej skúšobnej prevádzke ZSSK Cargo plynule nabehlo na riadne prepravy. V 1. štvrťroku 2012 spoločnosť prepravila takmer 200.000 ton tovarov.

10.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...