1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ruské aerolínie prepravili v novembri takmer o polovicu cestujúcich menej

Airport 1Moskva - Počet cestujúcich prepravených ruskými leteckými spoločnosťami klesol v novembri o takmer polovicu. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na spresnené údaje ruského úradu pre dohľad nad bezpečnosťou leteckej dopravy Rosaviatsia.

V porovnaní s predbežným odhadom zo začiatku decembra sú však údaje mierne lepšie.

Podľa Rosaviatsie prepravili ruské aerolínie v novembri celkovo 4,67 milióna cestujúcich. V porovnaní s rovnakým mesiacom roka 2019 to znamená pokles o 47,9 %. Úrad tak mierne vylepšil údaje oproti predbežnému odhadu zo začiatku decembra, podľa ktorého klesla preprava cestujúcich o 48 % na 4,66 milióna cestujúcich.

V porovnaní s medziročným vývojom v októbri a septembri sa však situácia výrazne zhoršila. V októbri klesol počet prepravených cestujúcich o 39 % a v septembri pokles dosiahol 32 %. Prepravu cestujúcich výrazne ovplyvnila druhá vlna pandémie nového koronavírusu, ktorá spôsobila opätovné zavedenie viacerých obmedzení.

Za 11 mesiacov roka prepravili ruské letecké spoločnosti 64,14 milióna cestujúcich. To je o 46,2 % menej než za rovnaké obdobie minulého roka.

04.01.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...