1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Rast cien pohonných látok zvýšil prevádzkovú stratu Lufthansy

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Silné zdraženie leteckého benzínu na začiatku tohto roka zvýšilo stratu nemeckých aerolínií Lufthansa. Čistá strata sa v 1. štvrťroku tohto roku v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška znížila o 20 % na 397 miliónov eur, prevádzkový zisk však dosiahol 381 miliónov eur a medziročne vzrástol o viac ako 100 %. Vedenie Lufthansy, ktorá je najväčšou európskou leteckou spoločnosťou, o tom informovalo dnes. Koncern, ktorý je kótovaný na burze vo Frankfurte nad Mohanom, dosiahol oveľa horšie výsledky než očakávali analytici.
 
Výnosy vzrástli takmer o 6 % na 6,6 miliardy eur, ale vyšší prílev prostriedkov do podnikovej pokladnice rýchlo odčerpali výdavky na nákup kerozínu.
 
Lufthansa očakáva, že tento rok dosiahne prevádzkový zisk niekoľko desiatok miliónov eur. Zvýšenie prevádzkových nákladov by sa nemalo prejaviť v novom úspornom programe Score.

11.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...