1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Počet cestujúcich na letisku Heathrow aj v marci strmo klesol

Airport 1Londýn - Počet cestujúcich na londýnskom letisku Heathrow aj v marci 2021 strmo klesol. Dôvodom je pandémia nového koronavírusu a s ňou spojené cestovné obmedzenia, ktoré tvrdo zasiahli leteckú dopravu.

Konkrétne sa počet cestujúcich na najväčšom britskom letisku znížil v marci 2021 o 83 % oproti rovnakému mesiacu minulého roka, keď bol zavedený prvý prísny lockdown.

Leteckej doprave v Spojenom kráľovstve však už svitá na lepšie časy. Vďaka zaočkovaniu viac ako polovice dospelej populácie aspoň prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 sa začínajú zmierňovať protipandemické opatrenia v krajine. Od pondelka sa môžu v Británii znova otvoriť obchody, kaderníctva, vonkajšie priestory pubov a reštaurácií, posilňovne, knižnice, komunitné centrá aj väčšina vonkajších zariadení a atrakcií, ako sú zoologické záhrady, tematické parky či autokiná. Povolené bude aj prenocovanie mimo domova.

Letecké spoločnosti dúfajú, že aj letecká doprava sa koncom mája odrazí od dna. Vláda totiž avizovala výraznejšie zmiernenie opatrení od 17. mája, aj keď premiér Boris Johnson zároveň upozornil, že vzhľadom na pandémiu a stav očkovania v iných krajinách je priskoro objednávať si zahraničné dovolenky, kým sa "situácia nevyjasní".

21.04.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...