1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Piloti KLM súhlasili so znížením platov, odblokovali pomoc od vlády

KLM airplaneAmsterdam - Piloti holandskej leteckej spoločnosti KLM súhlasili so znížením platov na obdobie, počas ktorého budú aerolínie potrebovať vládnu pomoc. Oznámili to v utorok zástupcovia spoločnosti KLM a odborovej organizácie pilotov.

Dohoda umožní odblokovať záchranný balík v celkovej hodnote 3,4 miliardy eur, bez ktorého letecká spoločnosť poškodená pandémiou nového koronavírusu nedokáže prežiť. Balík tvorí úver v hodnote 1 miliardy eur a záruky za úvery v hodnote 2,4 miliardy eur.

V sobotu (31. 10.) holandský minister financií Wopke Hoekstra oznámil, že zastavuje štátnu pomoc pre KLM, pretože "nie všetci z 30.000 zamestnancov KLM boli ochotní akceptovať zníženie platov počas trvania pomoci". Tá sa odhaduje na päť rokov.

"Je dobré, že túto prekážku sa podarilo odstrániť," reagoval Hoekstra na súhlas pilotov s redukciou platov. Ako dodal, odblokovanie vládnej pomoci predstavuje "významný krok," upozornil však, že v dôsledku pokračujúcej pandémie nového koronavírusu musí letecký sektor naďalej počítať s turbulentným obdobím.

16.11.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...