1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Obálky s ponukami na úsek diaľnice D1 pri Ružomberku otvoria o mesiac

road construction 2Bratislava – Ponuky stavebných firiem na výstavbu úseku diaľnice D1 pri Ružomberku budú známe o mesiac.

Termín otvárania obálok, ktorý bol pôvodne stanovený na pondelok (16. 1.), sa presunul po doručení námietok uchádzačov tendra na Úrad pre verejné obstarávanie(ÚVO).

"Národnej diaľničnej spoločnosti bolo doručené rozhodnutie ÚVO a 16. februára sa budú otvárať obálky na túto súťaž," priblížil pre TASR hovorca ministerstva dopravy Martin Krajčovič. Na ÚVO boli totiž doručené námietky uchádzačov súťaže na vybudovanie vyše 15-kilometrového úseku diaľnice D1 od Hubovej po Ivachnovú. "Úrad aj v tomto prípade konal štandardným postupom pri ochrane verejného záujmu v zmysle platného zákona o verejnom obstarávaní," podotkol pre TASR hovorca ÚVO Branislav Zvara.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) vypísala súťaž na úsek D1 pri Ružomberku v októbri minulého roka. Vybudovanie diaľnice, ktorej súčasťou je aj dvojkilometrový tunel Čebrať, by malo pomôcť najmä mestu Ružomberok odľahčiť nápor áut. Predpokladané stavebné náklady na diaľnicu sú 465,7 milióna eur bez DPH. Diaľnica bude financovaná z eurofondov, z Operačného programu Doprava.

Stavba by sa mala podľa odhadov dokončiť za tri roky. Úsekmi cesty I. triedy, ktorá v súčasnosti nahrádza túto časť diaľnice, prechádza denne 16.000 až 24.000 áut.

Časť diaľnice od Hubovej po Ivachnovú bola pôvodne súčasťou tzv. prvého balíka projektov verejno-súkromného partnerstva (PPP), ktorý obsahoval spolu 75 km diaľnice D1. Úseky mali byť postavené a spravované počas 30 rokov súkromnou firmou, za čo by štát každoročne uhrádzal splátky. Po zrušení PPP projektov sa na jednotlivé časti diaľnice konajú samostatné súťaže.

19.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...