1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Najväčší nárast osobnej leteckej dopravy zaznamenáva Afrika

Airport 1Brusel - Najväčší nárast leteckej dopravy v prvom polroku 2019 bol zaznamenaný nad Afrikou. Uviedla v utorok belgická televízna stanica RTBF s poukázaním na štatistické údaje Medzinárodného združenia letísk (ACI World).

Podľa uvedených údajov medzinárodná letecká doprava - podľa počtu prepravených cestujúcich - v celosvetovom meradle v prvej polovici roku 2019 vzrástla o 3,6 %. Najväčší nárast prepravených cestujúcich bol zaznamenaný v Afrike, kde bol v prvej polovici tohto roka na úrovni 7,1 %.

Nárast leteckej dopravy sa stal skutočným environmentálnym problémom a podľa posledných údajov profesionálneho združenia letísk Afrika k rastu týchto problémov prispieva čoraz viac. ACI World upozornil, že len v priebehu júna osobná letecká doprava nad "čiernym kontinentom" narástla o 12,3 percenta.

Žiadna iná oblasť sveta nevykazuje taký nárast. Celoročný svetový nárast leteckej dopravy je na úrovni 4,4 % a v období január - júl 2019 bol nárast iba 3,6-percentný.

Po Afrike je z hľadiska letecky prepravených pasažierov druhým "najvyťaženejším" regiónom sveta Karibik a Latinská Amerika. V prvej polovici tohto roku sa počet cestujúcich medziročne zvýšil v Karibiku o 5,5 % a v Latinskej Amerike a 5,6 %.

V Európe je rast leteckej dopravy naďalej mierny - približne na úrovni 4,3 % v prvom polroku 2019 a na úrovni 5,1 % z hľadiska medziročného nárastu. Prekvapivý je nižší nárast osobnej leteckej dopravy v oblasti Ázie a Tichomoria, keď za prvý polrok bol na úrovni 1,9 % a medziročne o 3,3 %.

11.09.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...