1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Lufthansa si plánuje objednať vyše 20 lietadiel za viac než 7 mld. eur

lufthansa planeBerlín - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa si plánuje objednať viac než dve desiatky lietadiel najnovšej generácie s dlhým doletom. Uviedla to spoločnosť vo štvrtok s tým, že celková hodnota objednávky by mala presiahnuť 7 miliárd eur.

Lufthansa oznámila, že celková objednávka by mala zahrnovať 22 strojov, z toho 15 lietadiel od európskeho Airbusu a sedem od amerického Boeingu. Od Airbusu si chcú nemecké aerolínie objednať 10 lietadiel A350-1000 a päť A350-900 a od Boeingu lietadlá 787-9. Hodnota objednávky pri katalógových cenách, čo znamená, že konečná cena sa môže ešte upraviť, dosahuje 7,5 miliardy USD (7,07 miliardy eur). Letecká spoločnosť okrem toho dodala, že medzičasom pokročila v rokovaniach o objednávke ďalších lietadiel s dlhým doletom.

Najnovšia objednávka znamená, že Lufthansa si od nástupu pandémie nového koronavírusu zabezpečila už viac než 50 lietadiel novej generácie na diaľkové lety, uviedol v súvislosti s najnovšou objednávkou šéf spoločnosti Carsten Spohr. Jeho funkčné obdobie sa malo v tomto roku skončiť, dozorná rada aerolínií však práve vo štvrtok rozhodla, že Spohr (56) zostane vo funkcii generálneho riaditeľa ďalších päť rokov, teda do decembra 2028.

10.03.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...