1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letisko Heathrow výrazne zlepšilo odhad tohtoročného počtu pasažierov

Heathrow airportLondýn - Londýnske letisko Heathrow výrazne zlepšilo celoročnú prognózu počtu cestujúcich, k čomu prispel silný apríl, keď vybavilo viac než 5 miliónov pasažierov. Pôvodne počítalo s tým, že jeho služby využije tento rok necelých 46 miliónov cestujúcich, teraz očakáva, že to bude zhruba o 7 miliónov ľudí viac.

TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Vedenie letiska v utorok informovalo, že v apríli Heathrow vybavil celkovo 5,1 milióna cestujúcich. K výraznému zotaveniu leteckej dopravy prispel zvýšený dopyt Britov po zahraničných dovolenkách po období pandémie, ako aj využívanie poukážok, ktoré cestujúci získali za zrušené lety počas koronakrízy. Letisko pritom odhaduje, že zvýšený dopyt bude pretrvávať aj počas celej letnej sezóny.

V reakcii na najnovší vývoj vedenie Heathrow zvýšilo odhad počtu cestujúcich za tento rok na takmer 53 miliónov z pôvodnej prognózy na úrovni 45,5 milióna. Ak sa nový odhad naplní, bude to znamenať, že počet cestujúcich, ktorí tento rok využijú služby Heathrow, dosiahne približne 65 % úrovne z obdobia pred pandémiou. Čo sa však týka hospodárskych výsledkov, letisko naďalej očakáva, že bude stratové, a za rok 2022 nepočíta s vyplatením dividend akcionárom.

20.05.2022 TASR

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...