1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Letecký priemysel v Číne sa už zotavuje z pádu dopytu po cestovaní

chinese flag1Peking - Letecký priemysel v Číne sa už zotavuje z pádu dopytu po cestovaní v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Informoval o tom v piatok čínsky úrad pre civilné letectvo (CAAC).

Podľa jeho údajov počet domácich denných letov v rámci prepravy cestujúcich v tejto ázijskej krajine (odkiaľ sa ochorenie COVID-19 začiatkom roka začalo šíriť), už dosiahol zhruba 70 % úrovne pred vypuknutím pandémie. Vrátane zahraničných liniek sa počet pasažierov priblížil k 80 % vlaňajšej úrovne.

Čínske letecké spoločnosti dňa 23. júla prepravili 13.059 cestujúcich, spresnil CAAC.

Denná osobná doprava je už takmer na úrovni 70 % vlaňajšej, pričom faktor obsadenosti, čo je preferovaný údaj, ktorý ukazuje, do akej miery sú lietadlá zaplnené, dosahuje v priemere 73,57 %.

Globálny letecký priemysel pozorne sleduje vývoj v Číne ako predzvesť trendov obnovy dopytu v tomto odvetví.

Hoci Čína informovala o nových prípadoch ochorenia COVID-19 v niektorých častiach krajiny, domáci dopyt po cestovaní mohutnie, pretože cestovné obmedzenia sa zmiernili a ceny leteniek zostali nízke.

Peking tiež povoľuje čoraz viac medzinárodných letov, ale vyžaduje, aby sa všetci cestujúci preukázali negatívny výsledkami testu na nový koronavírus pred nástupom na palubu.

06.08.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...