1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kraj je o krok bližšie ku generelu dopravy

geodezia meranieBratislava - Bratislavský samosprávny kraj je o krok bližšie ku generelu dopravy. Spracovaná je už analytická časť a následne sa pristúpi k vypracovaniu návrhu Územného generelu dopravy BSK.

Do návrhu budú zapracované aj pripomienky primátorov a starostov, ktoré vzišli z ostatných pracovných stretnutí.

BSK sa rozhodol ísť cestou rokovaní s primátormi a starostami z celého regiónu. "Zorganizovali sme pracovné stretnutia s lídrami samospráv miest a obcí, na ktorých mali možnosť dávať podnety a pripomienky k navrhovaným riešeniam ešte v čase rozpracovanosti materiálov tak, aby sa dali ešte zapracovať," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

Prístup kraja považujú predstavitelia samospráv za správny prístup k riešeniu dopravného generelu. "Podobne ako moji kolegovia - starostovia a primátori - oceňujem, že BSK zvolil taký prístup, že sa na dokumente, ktorý je mimoriadne dôležitý pre mestá a obce v BSK, podieľame aj my, primátori a starostovia a naše pripomienky budú vyslyšané," potvrdil starosta mestskej časti Vajnory Ján Mrva.

Územný generel dopravy Bratislavského samosprávneho kraja podrobne rozpracuje dopravnú infraštruktúru na území kraja z pohľadu jej významu a začlenenia, ako aj z pohľadu predpokladaných smerov vývoja v rámci dopravného rozvoja. Dôležitou úlohou generelu dopravy je určenie hlavných smerov rozvoja dopravnej infraštruktúry v regióne v súlade s dopravnou politikou štátu a Koncepciou územného rozvoja Slovenska (KURS). Spracovanie návrhu rozvoja dopravnej infraštruktúry na území BSK je riešené v rámci cestnej dopravy, hromadnej osobnej, verejnej autobusovej, železničnej, integrovanej, leteckej a vodnej dopravy, vrátane kombinovanej nákladnej dopravy a cykloturistických trás.

Ďalšie prehĺbenie riešenia dopravnej infraštruktúry je v koordinácii s navrhovanou koncepciou Územného plánu regiónu BSK a územných plánov obcí na území kraja. Jeho úlohou je tiež vypracovanie návrhu optimálnej dostupnosti vyšpecifikovaných centier na uvažované cesty vyšších kategórií vo väzbe na ostatnú cestnú sieť až po úroveň ciest III. triedy, s určením výhodnosti realizácie jednotlivých trás siete dopravnej infraštruktúry z regionálneho hľadiska.

24.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...