1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

KLM a Lufthansa oznámili škrty vo výdavkoch pre koronavírus

lufthansaAmsterdam/Berlín - KLM, holandská dcéra leteckej spoločnosti Air France-KLM, sa v stredu pripojila k nemeckej Lufthanse a oznámila škrty vo výdavkoch v reakcii na koronavírus, ktorý zasiahol leteckú dopravu. Informovali o tom holandské médiá s odvolaním sa na interný list.

Škrty KLM ovplyvnia investície, ktoré nie sú kriticky dôležité, ako sú nové projekty v oblasti IT, nehnuteľností a reklama, píše sa v liste.

„Vplyv koronavírusu je veľmi veľký a dá sa absorbovať iba znížením rozpočtu a nízkou cenou ropy,“ uviedol finančný riaditeľ Erik Swelheim.

Vedenie požiadalo zamestnancov KLM, aby si vzali dovolenku v snahe znížiť tak výdavky, pretože muselo zredukovať počet letov.

Spoločnosť KLM do konca marca uzavrela trasy do Číny a materská spoločnosť Air France-KLM varovala, že jej náklady by mohli do apríla dosiahnuť až 200 miliónov eur.

Aj najväčšia nemecká letecká spoločnosť Lufthansa v stredu ráno zverejnila program na úsporu nákladov vrátane pozastavenia náboru nových zamestnancov v dôsledku epidémie.

Lufhansa dodala, že ponúkla zamestnancom neplatenú dovolenku a upozornila, že nie je možné odhadnúť vplyv opatrení na jej zisky.

06.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...