1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

IATA znížila odhad zisku svetových aerolínií v roku 2012 na 3 mld. USD

IATAŽeneva - Vysoké ceny palív sa negatívne odrazia na tohtoročných ziskoch leteckých spoločností po celom svete. Uviedlo to v Ženeve vo svojej najnovšej prognóze Medzinárodné združenie leteckých dopravcov (IATA).

Podľa združenia zarobia letecké spoločnosti v roku 2012 celkovo zhruba 3 miliardy USD (2,28 miliardy eur). V predchádzajúcej prognóze, ktorú združenie zverejnilo v decembri minulého roka, počítalo ešte so ziskom v tomto sektore na úrovni 3,5 miliardy USD. V porovnaní s rokom 2011 to znamená výrazný prepad, keďže IATA zmenila odhad aj za minulý rok. Ten, naopak, vylepšila zo 6,9 miliardy USD v decembri na 7,9 miliardy USD, pod čo sa podpísali najmä lepšie než očakávané výsledky čínskych aerolínií.

"Dobrou správou je, že riziko zhoršovania sa dlhovej krízy v Európe sa zmiernilo," povedal generálny riaditeľ IATA Tony Tyler poukazujúci na faktor, ktorý v minulom období vyvolával najväčšie obavy. Na druhej strane však podľa neho toto riziko vystriedal rovnako vážny problém, ktorým sú rastúce ceny ropy.

27.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...