1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Eurostar zaznamenal v 1. polroku rast tržieb aj cestujúcich

eurotunel trainsLondýn - Spoločnosť Eurostar, ktorá prevádzkuje podmorskú železničnú trať medzi Britániou a kontinentálnou Európou, zaznamenala v 1. polroku 2011 rast tržieb aj počtu cestujúcich.

Výraznou mierou k tomu prispeli aj americkí turisti.

Podľa najnovších údajov sa tržby Eurostaru za šesť mesiacov do konca júna 2011 zvýšili medziročne o 4 % na 421 miliónov libier (479 miliónov eur). Celkový počet cestujúcich v sledovanom období pritom vzrástol o 3 % na 4,7 milióna pasažierov, z toho počet cestujúcich zo zahraničia stúpol o 21 %, a to vďaka americkým turistom.

Tieto výsledky sú veľmi dobré vzhľadom na skutočnosť, že vlani v 1. polroku výrazne stúpol záujem o vlaky Eurostar po výbuchu islandskej sopky. Mrak popola totiž prinútil úrady prerušiť v apríli leteckú premávku v západnej Európe, takže mnohí ľudia si ako alternatívu prepravy na "kontinent" zvolili podmorské železničné spojenie medzi Britániou a Francúzskom. Eurostar vtedy vypravil 70 mimoriadnych vlakov, ktorých služby využilo viac ako 100.000 cestujúcich.

25.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...