1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DPMK je pripravený zaviesť úsporné opatrenia pre nárast cien energií

bus publicKošice - Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) je v súvislosti s nárastom cien energií pripravený zaviesť konkrétne úsporné opatrenia. Niektoré už realizuje aj v súčasnosti. Pre TASR to uviedla jeho hovorkyňa Vladimíra Bujňáková. Ako pripomenula, DPMK je veľkým odberateľom najmä nafty, elektrickej energie a zemného plynu.

Odber plynu pre vykurovanie objektov ako administratívne budovy a dielne bude DPMK obstarávať v tomto období pre nasledujúce roky. "Je zrejmé, že cena bude výrazne vyššia," povedala s tým, že na zamestnancov apelujú, aby na pracovisku rozmýšľali efektívne a ekonomicky vo vzťahu k vykurovaniu jednotlivých priestorov. Spresnila, že ide napríklad o krátkodobé vetranie, urýchlené zatváranie dverí a veľkých brán a podobne.

Odber silovej elektriny má DPMK zazmluvnený do konca roka 2023. Podľa Bujňákovej ich tak zvýšené poplatky za distribúciu a ostatné služby súvisiace s odberom elektriny môžu ovplyvniť. "Tieto poplatky budú známe až rozhodnutím Úradu pre reguláciu sieťových odvetví platné od januára 2023," uviedla.

V súvislosti so zvyšovaním ceny nafty, ktorú potrebujú pre autobusy, nateraz neuvažujú o zmene režimu výpravy mestskej hromadnej dopravy.

05.10.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...