1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DPB sleduje vývoj cien energií, zriadil pracovnú skupinu a chystá opatrenia

bus publicBratislava - Dopravný podnik Bratislava (DPB) v snahe zmierniť negatívny vplyv energetickej krízy vytvoril internú pracovnú skupinu.

Tá analyzuje spotrebu energií a pripravuje opatrenia smerom k ich úspore, aby boli dopady na prevádzku mestskej hromadnej dopravy v hlavnom meste minimalizované. Pre TASR to uviedol hovorca bratislavského mestského dopravcu Martin Chlebovec.

"DPB sa v súčasnosti nachádza vo fáze prípravy budúcoročného rozpočtu, pričom pozorne sleduje vývoj cien energií na svetových aj domácich trhoch," skonštatoval hovorca.

Časť energií potrebných na fungovanie podniku má mestský dopravca zabezpečenú na základe platného kontraktu s dodávateľom, ktorý je výsledkom centrálneho verejného obstarávania s hlavným mestom. "Treba zdôrazniť, že zakontrahované ceny sa líšia od bežných trhových, znamená to, že sú nižšie ako súčasné trhové ceny," podotkol Chlebovec.

DPB tvrdí, že podobne ako iné podnikateľské subjekty čaká na opatrenia zo strany vlády a Európskej komisie, týkajúce sa zastropovania cien.

28.09.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...