1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DACHSER zahajuje skúšobnú spoluprácu s Mercedes-Benz eActros

DACHSER logoV centre Stuttgartu sa testujú nové vozy pre bezemisné dodávky. Martin Kehnen, riaditeľ CharterWay Rental & Major Customer Management pre Mercedes-Benz Trucks Germany,

odovzdal kľúče od čisto elektrických 18 tonových Mercedes-Benz eActrosov Markusovi Maurerovi, hlavnému manažérovi pobočky DACHSER v Kornwestheimu.

Akonáhle budú zamestnanci preškolení a prejdú potrebným tréningom, zapojí DACHSER dodávky eActros do svojej vozovej flotily operujúcej v Stuttgarte. Spolu s plne elektrickými 7,5 tonovými FUSO eCantery sa s nimi budú učiť jazdiť profesionálni vodiči. „Dodávky eActros využijeme na doručovanie zásielok priamo k zákazníkom aj do mikrohubu v stuttgartskej štvrti Heslach. Odtiaľ bude tovar rozvážaný s pomocou elektrobicyklov,“ vysvetľuje Maurer.

eActrosy majú nosnosť 4 – 5 metrických ton v závislosti od konkrétneho modelu a ponúkajú priestor pre 18 paliet. S dojazdom 200 kilometrov sú ideálnym dopravným prostriedkom pre denné doručovanie v centre Stuttgartu a jeho najbližšom okolí. Ich lítium-iónové batérie s výkonom 240 kWh sa pri výkone 150 kW nabíjajú dve hodiny. Podľa slov zástupcov spoločnosti Mercedes-Benz (Mercedes-Benz Trucks division) by sa mal prototyp začať vyrábať sériovo v roku 2021.

Zmes elektrických vozov pre mestskú distribúciu
So svojím inovatívnym konceptom mestskej logistiky známym ako DACHSER Emission-Free Delivery zaisťuje DACHSER bezemisné dodávky zberných zásielok v centre Stuttgartu. Spoločnosť plánuje rozšíriť tento koncept aj do centier ďalších miest. V decembri 2018 vyhral DACHSER nemeckú národnú súťaž pre udržateľnú mestskú logistiku organizovanú Federálnym ministerstvom životného prostredia a Nemeckou agentúrou pre životné prostredie (UBA).

DACHSER využíva v Stuttgarte dva ďalšie typy vozidiel s alternatívnym pohonom, pričom každý má svoje vlastné výhody: manévrovateľné, nákladné elektrobicykle využívané pre záverečný rozvoz a kompaktné, plne elektrické 7,5 tonové FUSO eCanter dodávky, ktoré slúžia rovnako v centre mesta. Po pridaní 18 tonových eActrosov bude flotila elektrovozidel kompletná.

DACHSER v súčasnosti vykonáva testovaciu prevádzku a zbiera dáta za účelom zostavenia správnej kombinácie vozidiel pre udržateľné doručovanie zásielok v mestskom centre. Okrem Stuttgartu prebiehajú testy tiež v Berlíne, Freiburgu, Karlsruhe, Kolíne nad Rýnom, Malage, Mannheime, Paríži, Tübengenu a Ulme.

„Nesnažíme sa nájsť jediné univerzálne riešenie vhodné pre všetkých; namiesto toho chceme prísť s celou škálou rôznych riešení, ktoré sa budú zakaždým sústreďovať na optimalizáciu dodávok, trás i času,“ hovorí Stefan Hohn, Corporate Director, Corporate Solutions, Research & Development pre DACHSER. Holm vedie inovačný projekt City Distribution.

24.07.2019

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...