1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DACHSER rozširuje svoje pobočky v Európe

DACHSER logoPoskytovateľ logistických služieb DACHSER rozširuje v nemeckom regióne Horné Franky svoju kontraktnú logistiku a sťahuje sa do nového skladu v meste Hof. Stavba by mala byť dokončená v jeseni 2020.

K ďalšej prelomovej udalosti v rozširovaní logistických centier DACHSERu došlo v polovici decembra v Rotterdame vo Waddinxveene, v Južnom Holandsku. Vďaka výstavbe nových priestorov tu môže DACHSER svojim zákazníkom ponúknuť ešte väčšiu skladovaciu kapacitu.

Sklad v Hofe ponúka priestor pre približne 39 000 paliet a má 47 dokových státi. Rozšírenie zahŕňa aj kancelárie a spoločné priestory na celkovej ploche 900 m2. „Náš nový sklad nám poskytne vedľa existujúceho logistického centra priestor pre zaisťovanie služieb kontraktnej logistiky stredne veľkým klientom napríklad z oblasti DIY alebo záhradkárčenia,“ hovorí Klaus Neubing, generálny riaditeľ hofského logistického centra o rozvoji lokality. Služby kontraktnej logistiky, ktoré DACHSER v Hofe ponúka, kombinujú prepravné riešenia a skladovanie, spolu s ďalšími komplexnými službami s pridanou hodnotou, ako vychystávanie alebo balenie. V súvislosti s rozšírením vytvorí DACHSER v meste okolo 500 pracovných miest. Okrem toho bude pre DACHSER pravidelne pracovať ďalších 300 ľudí prostredníctvom nezávislých dopravných spoločností alebo sezónnych pracovníkov.

Stavebné práce zabezpečí paneurópsky projektový developer a logistický špecialista Verdion, takže DACHSER sa bude môcť nasťahovať do budovy v jeseni 2020. „Táto expanzia je ďalším dôležitým krokom v našej práci s jedným z našich najvýznamnejších zákazníkov z oblasti DIY v tomto regióne,“ hovorí Alexander Tonn, Managing Director európskej logistiky v Nemecku, ktorý v DACHSERi zodpovedá za sektor priemyselných tovarov na území Nemecka. „Spoločnými silami budujeme v Hofe udržateľný, na rast zameraný logistický koncept.“

Z geografického hľadiska, je umiestnenie Hofu v strednej Európe úplne ideálne pre logistické centrum, pretože všetky dôležité európske destinácie a ekonomické centrá sú na dosah. Logistické centrum DACHSERu v Nuremberg zapája hofskú pobočku do celosvetovej siete leteckej a námornej nákladnej prepravy spoločnosti DACHSER.

Ďalší nový sklad, ktorý je vo Waddinxveene v Južnom Holandsku, by mal byť v prevádzke od októbra 2020 a ponúkne navyše 17 272 m2 skladovacej kapacity. Toto rozšírenie znamená, že celková plocha využívaná vo Waddinxveene bude 93 000 m2, vrátane viac ako 50 000 m2 skladovacích priestorov. Na základe tejto expanzie bude vytvorené okolo 30 nových pracovných miest. „Touto expanziou chceme vytvoriť priestor pre silný rast kontraktnej logistiky a tiež posilniť synergiu medzi aktivitami vo skladovacej a distribučnej sieti. Inovácia, digitalizácia a investície do práce i ľudí sú dôležitými piliermi regionálnej obchodnej stratégie,“ hovorí Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux.

Vďaka umiestneniu skladov v logistickom uzle Waddinxveenu, môže DACHSER ponúknuť svojim zákazníkom strategicky dobre umiestnené skladovacie priestory: blízko k prístavu v Rotterdame a na niekoľkých hlavných prepravných trasách. Logistické centrum vo Waddinxveene je napojené na európske trhy prostredníctvom odchodov 90 priamych zberných liniek denne. Vďaka blízkemu spojeniu s Air & Sea Logistics, dosiahne DACHSER z Waddinxveene na všetky relevantné svetové trhy.

03.03.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...