1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Dachser posilňuje svoju európsku sieť s jedným z najmodernejších skladov pre nebezpečný tovar

Dachser RumunskoLozorno - Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb, spoločnosť Dachser, uviedla do prevádzky sklad pre nebezpečný tovar o veľkosti cca 6500 m2 v rumunskom meste Ploiesti v blízkosti Bukurešti. Celkové investičné náklady na výstavbu presiahli 10 miliónov EUR. Areál s 11 500 paletovými miestami je v súčasnej dobe jediným skladom v Rumunsku, ktorý spĺňa európsku smernicu 96/82/EG (Severo II) pre nebezpečný tovar.

„Areál v Ploiesti je vlajkovou loďou pri rozširovaní našej európskej siete chemickej logistiky,“ hovorí Roman Stoličný, country manager Dachser Slovakia a.s. a dodáva: „Dachser svojimi aktivitami pripravil pôdu pre ďalší rozvoj celého regiónu.“         
 
Dachser Rumunsko vybudoval nový sklad za podpory maďarskej spoločnosti Liegl & Dachser. Táto joint-venture už od roku 2006 úspešne prevádzkuje sklad nebezpečného tovaru podľa striktných smerníc Seveso II v maďarskom Pilisvörösváru neďaleko Budapešti. Engelbert Liegl, konateľ Liegl & Dachser Maďarsko vysvetľuje: „V kombinácii s prvotriednym napojením na Eurohub Dachser v Bratislave môžeme medzinárodným zákazníkom z oblasti chemického priemyslu ponúknuť efektívnu a bezpečnú kontraktnú logistiku v celom regióne.“     

V logistickom areáli v Ploiesti môžu byť skladované nebezpečné látky triedy 2, 3, 4.1, 6.1, 8 a 10-13. Budova je rozdelená na šesť ochranných zón, ktoré sú od seba oddelené ohňovzdornými stenami a dverami. Na každom paletovom mieste sú v regáloch nainštalované sprinklery s penovou hasiacou zmesou. Okrem toho je sklad nebezpečných látok vybavený požiarnymi hlásičmi a senzormi, ktoré sú citlivé na výskyt horľavých a jedovatých látok v ovzduší. Podlaha v skladovacích halách je vodeodolná a odpudzuje olej a chemikálie.     

Dachser v Ploiesti udržuje dvojnásobné zásoby hasiacej vody ako ukladá zákon. Nádrže na vodu a rozvodné potrubie, ktoré vedie do skladu môže byť vyhrievané pri poklese vonkajších teplôt pod bod mrazu. Dva veľké podzemné zásobníky o objeme 2 000 m3 slúžia k tomu, aby sa do pôdy nedostala ani kvapka kontaminovanej hasiacej vody či kvapaliny uniknutej pri havárii. Vysoké regále sú postavené tak, aby odolali zemetraseniu o sile 8 stupňov Richterovej stupnice. Pre ešte väčšiu stabilitu bol nainštalovaný systém špeciálnych kovových úchytov a na stavbu regálov bolo použité dvojnásobné množstvo oceli ako obvykle.   

„Nový sklad pre nebezpečný tovar v Ploiesti odpovedá najvyšším štandardom kvality logistiky nebezpečného tovaru a dokazuje vysoké kompetencie spoločnosti Dachser v oblasti Chem-Logistics.“ dodáva country manager Roman Stoličný.  

Dachser v 310 pobočkách na celom svete dosiahol v roku 2010 celkový príjem 3,8 miliardy EUR a koordinoval 46,2 miliónov zásielok s celkovou hmotnosťou 35,5 miliónov ton.

27.03.2012

Súvisiace články:

Dachser v roku 2011 vytvoril po celom svete 1700 nových pracovných miest

Dachser otvoril v Lozorne logistické centrum pre celý región

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...