1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

DACHSER otvára nové pobočky a rozširuje existujúce priestory na viacerých miestach v Európe

DACHSER logoSpoločnosť DACHSER rozširuje svoje pobočky v Strykówe a v Poznani v Poľsku, v Portugalsku otvára novú pobočku a na severe Anglicka plánuje úplne nové logistické centrum.

V poľskom meste Stryków neďaleko Lodže rozšírila spoločnosť DACHSER svoju pobočku na takmer 4000 m2. Pridanie tranzitného terminálu viac než zdvojnásobuje pôvodnú kapacitu. Pobočka Stryków má teraz celkom 34 nákladných rámp. V ďalšej fáze bude spoločnosť DACHSER investovať do modernizácie existujúceho tranzitného terminálu a do výstavby modernej kancelárskej budovy s rozlohou takmer 2 500 m2.

Očakáva sa, že výstavba bude dokončená na začiatku roku 2020. V pobočke v Poznani rozšíril DACHSER svoj tranzitný terminál o 2 600 m2, čím sa celková plocha pobočky zvýšila na 5 600 m2. Investícia tak viac ako zdvojnásobuje veľkosť tranzitného terminálu a zvyšuje počet nakladacích rámp na 53. Vybudovaný je tiež špeciálny nákladový priestor pre prekládku nebezpečných materiálov. Poznaň je najväčšou pobočkou spoločnosti DACHSER v Poľsku. Každý deň opustí areál 85 vozov a 4 500 m2 skladových priestorov poskytuje dostatok priestoru pre 7 000 paliet.

Začiatkom februára sa spoločnosť DACHSER nasťahovala aj do novej pobočky v portugalskom meste Coimbra. DACHSER tak strojnásobuje svoje logistické priestory v centre Portugalska na viac ako 6 300 m2.

Súčasne zvyšuje počet nakladacích rámp z 21 na 29. Nová pobočka v Coimbre je súčasťou siete deviatich pobočiek v Portugalsku. Dve patrí pod DACHSER Air & Sea Logistics a ďalších sedem pozemnú dopravu a logistiku pre spoločnosť DACHSER European Logistics.

Vo Veľkej Británii DACHSER plánuje vybudovať nanovo takmer 5 200 m2 logistického centra v Rochdale, ktoré nahradí jeho existujúce distribučné zariadenie. Na ploche s rozlohou 3,7 hektára (9,2 akrov) je plánovaná investícia vo výške 16 miliónov EUR (14,4 milióna GBP). „Naša investícia je dôkazom záväzku spoločnosti DACHSER voči britskému trhu a optimistickému pohľadu na budúcnosť dovozu i vývozu do zvyšku Európy,“ uviedol Mark Rollinson, výkonný riaditeľ spoločnosti DACHSER UK. Podľa Rollinsona je nové logistické centrum dôkazom toho, ako spoločnosť Dachser vo Veľkej Británii vďaka svojim zákazníkom rastie. Nové zariadenie bude mať 49 nakladacích rámp. K dispozícii bude priestor s rozlohou takmer 7 000 m2, vrátane kancelárií. DACHSER UK v súčasnosti zamestnáva celkom 448 ľudí, z ktorých 106 má sídlo v Rochdale. Spoločnosť očakáva, že tu v nasledujúcich piatich rokoch vytvorí mnoho pracovných miest.

26.08.2019

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...