1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

CTP sa stáva najväčším developerom a majiteľom priemyselných a logistických parkov na Slovensku

logistic parkKošice – Po akvizícii biznis parku v areáli letiska Košice sa CTP stal lídrom a najväčším developerom a vlastníkom priemyselných a logistických nehnuteľností na Slovenku. CTP ďalej potvrdzuje svoju prítomnosť v strategických polohách v rámci CEE regiónu.

CTP, najväčší majiteľ a operátor priemyselných a logistických parkov v strednej Európe, nedávno odkúpil od rakúskej Erste Bank priemyselný park v areáli letiska v Košiciach, druhom najväčšom slovenskom meste. „Je to pre nás mimoriadne dôležité a strategické rozhodnutie,“ uviedol Remon Vos, CEO spoločnosti CTP. „Rozširuje to naše pôsobenie na východnom Slovensku a zdôrazňuje náš záväzok rozvíjať a vlastniť sieť obchodných parkov poskytujúcich komplexný servis v najväčších mestách regiónu v oblasti strednej a východnej Európy. V súčasnosti sme prítomní už na desiatich strategických miestach v hlavných krajinách regiónu. Odkúpenie parku od Erste Bank spolu s úverom od tejto banky je potvrdením našej dlhodobej a úspešnej spolupráce s Erste Group v rámci celého CEE regiónu,“ dodáva Vos.
So slovenským portfóliom, ktoré aktuálne tvorí 29 budov a štyri projekty momentálne vo výstavbe, tvoriace spolu 421 000 m², sa tak CTP stal najväčším developerom a majiteľom priemyselných a logistických budov.  CTPark Košice tvorí 5 industriálnych budov s prenajímateľnou plochou 57 tisíc m².

Projekt zahŕňa niektoré novo postavené nehnuteľnosti a poskytuje ďalší priestor na výstavbu nových budov v rozsahu približne 21 tisíc m². Všetky objekty sú plne prenajaté a pôsobia v nich renomované spoločnosti ako DPD, Gefco, U-Shin, Howe, Windsor Machine, Faurecia a ďalší.

Prémiový biznis park na východnom Slovensku

CTPark Košice perfektne zapadá do siete CTPark Network. Už teraz ponúka bezplatný mix rôznych typov budov, ktoré uspokojujú potreby širokého spektra spoločností, veľkosti a aktivít vrátane R&D, jednoduchej výroby a logistiky. Východné Slovensko navyše firmám poskytuje kvalitnú pracovnú silu, dobre rozvinutú infraštruktúru a celý rad ďalších benefitov. Navyše v posledných rokoch disponuje jednou z najrýchlejšie rastúcich ekonomík medzi štátmi Európskej únie. 

„Našou víziou je CTPark naďalej rozvíjať a posilňovať jeho postavenie prémiového obchodného parku na východnom Slovensku,“ dodal Remon Vos.

22.01.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...