1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

CPI Group kúpila za 72 miliónov eur priemyselný areál v Lozorne

Logistic-Park2Bratislava - Realitná skupina CPI dokončila akvizíciu autopriemyselného areálu v Lozorne. Logistický park kúpila od nemeckej spoločnosti AIRE GmbH & Co. Hodnota transakcie dosiahla 72 miliónov eur. Informovala o tom spoločnosť.

Logistický park Lozorno predstavuje prvý a najväčší autopriemyselný park v strednej Európe, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre dodávateľské a montážne firmy automobilky Volkswagen. Výstavba areálu s celkovou rozlohou 25 hektárov sa uskutočnila v rokoch 2001 až 2005. Park dnes zahŕňa 5 hál s prenajímateľnou plochou 118.000 m2. Hlavnými nájomcami sú spoločnosti Inteva Production (Arvin Meritor), Johnson Controls, Brose, IAC Group, Faurecia alebo Schnellecke.

Areál sa nachádza pri obci Lozorno, 23 km od Bratislavy, pri diaľnici D2 smerom na Brno a ťaží z výhodného umiestnenia na križovatke európskych obchodných trás. Napojenie na diaľničné a cestné ťahy dopĺňa železničná vlečka a nákladná rampa, ktorá zaisťuje distribúciu súčiastok priamo z výrobných a montážnych liniek.

"Predaj projektu Lozorno Logistics Park je najväčšou investičnou transakciou na slovenskom realitnom trhu od roku 2007. Ide o jednoznačný dôkaz rastúcej dôvery investorov v slovenský trh," uviedol George Lewis, vedúci oddelenia Capital Markets v pražskej pobočke Jones Lang LaSalle, ktorá zastupovala predávajúceho.

CPI Group sa na Slovensku prejavila predovšetkým ako retailový investor. V roku 2008 skupina dokončila výstavbu horských apartmánov Hrabovo pri Ružomberku. V strednodobom horizonte sa chystá začať s vlastnou výstavbou retail-parkov v Žiline alebo v Senici.

Skupina CPI sa na českom a slovenskom realitnom trhu pohybuje od roku 1991. Svoje investičné aktivity rozvíja v oblasti rezidenčných nehnuteľností, kancelárskych objektov, obchodných areálov, hotelov a logistických centier. CPI Group je dnes s 12.600 bytmi 2. najväčším poskytovateľom nájomného bývania v ČR. Skupina ďalej vlastní a spravuje stovky tisíc m2 obchodných plôch, viac než 60.000 m2 nových kancelárskych plôch, 17 hotelov so 7500 lôžkami a viac než 200 ha plôch určených pre priemyselnú výstavbu a skladovanie.

08.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...