1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britskú dcéru Lufthansy BMI získa pravdepodobne matka British Airways

lufthansa planeFrankfurt nad Mohanom - Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa by mala predať svoju britskú dcéru BMI spoločnosti International Airlines Group (IAG), ktorá je materskou firmou aerolínií British Airways a Iberia.

Uviedli to zdroje blízke diskusiám, podľa ktorých by podrobnejšie informácie mohla poskytnúť IAG už v piatok (4.11.), keď oznámi hospodárske výsledky.

Kúpou BMI získa nový majiteľ 8,5 % z celkového počtu vzletových a pristávacích pozícií, ktoré BMI kontroluje na najväčšom európskom letisku Heathrow. British Airways týchto pozícií pritom už teraz kontroluje najviac.

Predaj je dobrou správou aj pre Lufthansu, ktorej zisk v 3. štvrťroku klesol o pätinu a navyše, len za predaj vzletových a pristávacích pozícií by mohla získať zhruba 300 miliónov libier (349,12 milióna eur). Dá sa očakávať, že IAG sa potom niektorých pozícií vzdá, aby zmiernila obavy úradov z príliš veľkej dominancie leteckej spoločnosti na trhu.

12.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...