1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Air France chce zvýšiť produktivitu a v roku 2014 sa vrátiť do zisku

Air france planeParíž - Francúzska letecká spoločnosť Air France plánuje zvýšiť počet letových hodín pre svojich zamestnancov na európskych linkách o pätinu a posilniť nízkonákladovú divíziu Transavia. Cieľom je vrátiť sa v roku 2014 do zisku. Povedal to pre denník Les Echos výkonný riaditeľ spoločnosti Alexandre de Juniac.
 
Air France, ktorá je od roku 2004 súčasťou francúzsko-holandského prepravcu Air France-KLM, chce do roku 2014 zvýšiť produktivitu o 20 %, uviedol Les Echos. "Nejde pritom len o to, aby sa firma vrátila v roku 2014 do zisku, ale aj o opätovné získanie pozície lídra na trhu," povedal denníku Juniac.
 
Air France-KLM zaznamenala za rok 2011 čistú stratu 809 miliónov eur. Skupina navyše minulý mesiac varovala, že rastúce palivové náklady zasiahnu do výsledkov aj tento rok. Už za prvý polrok počíta s nižším prevádzkovým ziskom, než dosiahla v rovnakom období vlani.
 
Air France chce, aby sa čas, ktorí jej piloti a palubný personál pobudnú v prípade vnútroeurópskych liniek vo vzduchu, predĺžil o 20 %, no bez ekvivalentného rastu platov. V súčasnosti je stanovené, že zamestnanci sú vo vzduchu denne osem hodín. Okrem toho plánuje firma rozšíriť sieť svojej nízkonákladovej divízie Transavia, pričom uvažuje o zavedení diaľkových letov v tejto divízii.

12.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...