1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Aerolínie IAG od septembra ukončia činnosť nízkonákladovky BMI Baby

iag airplanesLondýn - Nízkonákladová letecká spoločnosť BMI Baby ukončí od septembra svoju činnosť, pričom niektoré lety budú zrušené už od budúceho mesiaca. Oznámila to letecká spoločnosť International Airlines Group (IAG), ktorá minulý mesiac kúpila britské aerolínie BMI od nemeckej spoločnosti Lufthansa. S BMI kúpila aj divízie BMI Baby a BMI Regional, o ktoré záujem nemala, no Lufthanse sa ich nepodarilo do termínu dokončenia kontraktu predať.
 
Rozhodnutie IAG, vlastníka aerolínií British Airways a Iberia, je zvlášť nepriaznivou správou pre približne 500 zamestnancov BMI Baby, podľa IAG je však nízkonákladovka dlhodobo stratová. IAG síce uviedla, že je stále pripravená na rokovania s prípadnými záujemcami o kúpu nízkonákladovej spoločnosti, no pochybuje, že sa nejaký kupec nájde. Ročne totiž firma stráca okolo 25 miliónov libier (30,79 milióna eur).
 
V lepšej situácii je regionálna divízia BMI známa ako BMI Regional. Ani o tú IAG nemala v rámci kontraktu s Lufthansou záujem, no podľa posledných informácií by ju mohla predať.

12.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...