1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Sanofi kupuje americkú biotechnologickú firmu Principia za takmer 4 mld. USD

Sanofi logoParíž - Francúzska farmaceutická spoločnosť Sanofi oznámila kúpu americkej biotechnologickej firmy Principia Biopharma za takmer 4 miliardy USD.

Od akvizície si sľubuje posilnenie pozície v oblasti výskumu a vývoja liekov na autoimunitné ochorenia.  

Celková hodnota akvizície dosiahne podľa informácií Sanofi zhruba 3,7 miliardy USD (3,13 miliardy eur). Francúzska firma spolupracuje s americkou spoločnosťou už od roku 2017, avšak "vlastníctvo v plnej miere odstráni prekážky pre bezproblémové pokračovanie programu vývoja a zároveň umožní zjednodušiť budúci marketing," povedal šéf Sanofi Paul Hudson.

Ako dodal šéf Principie Martin Babler, akvizícia prispeje k urýchleniu vývoja nových terapií, ku ktorým sa tak pacienti dostanú skôr, než v predchádzajúcom období.

Sanofi plánuje kúpu dokončiť v poslednom štvrťroku tohto roka. Je to ďalšia z veľkých akvizícií zo strany francúzskej firmy. V decembri minulého roka oznámila kúpu americkej biotechnologickej spoločnosti Synthorx, ktorá sa zaoberá liečbou rakoviny a autoimunitných ochorení, za približne 2,5 miliardy USD. Okrem toho, už v roku 2018 kúpila amerického výrobcu liekov na hemofíliu Bioverativ za 11,6 miliardy USD.

26.08.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...