1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

PMÚ schválil fúziu Mid Europa Partners a firiem Alpha medical

medical-softwareBratislava - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej spoločnej kontroly podnikateľa Mid Europa Partners (MEP) LLP, Londýn, nad podnikom podnikateľov Alpha medical, a. s., Martin,

Alpha medical Polska Sp. z o.o., Varšava, a SZ Laboratories, a. s., Košice. Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 15. decembra 2012. Informoval o tom PMÚ SR na svojej internetovej stránke.

 

Úrad po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií dospel k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia, a preto koncentráciu schválil.

MEP založená a existujúca podľa práva Spojeného kráľovstva je najvyššou materskou spoločnosťou viacerých dcérskych spoločností pôsobiacich najmä v oblasti zdravotníctva, mobilných a pevných telekomunikácií, káblovej televízie, dopravy, výroby a distribúcie tovarov a služieb, energetiky a maloobchodu. MEP pôsobí na území SR prostredníctvom iných spoločností.

Alpha medical SK je materskou firmou viacerých dcérskych spoločností pôsobiacich najmä v oblasti prevádzkovania zdravotníckych zariadení poskytujúcich služby spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek v SR a ČR.
Alpha medical PL podniká najmä v oblasti prevádzkovania zdravotníckych zariadení poskytujúcich služby spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek v Poľsku.

SZ Laboratories pôsobí najmä v oblasti prevádzkovania zdravotníckych zariadení poskytujúcich služby spoločných liečebných a vyšetrovacích zložiek v SR.

02.01.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...