1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Merck zvažuje predaj divízie voľnopredajných liekov

merck logo1Frankfurt nad Mohanom - Noví vlastníci výrobcu liekov Stada majú záujem o divíziu voľnopredajných liekov koncernu Merck.

Vo finančných kruhoch sa množia špekulácie, že investičné spoločnosti Bain a Cinven zvažujú kúpu divízie, ktorú Merck už čoskoro vyčlení zo svojej štruktúry. Medzi záujemcov sa radí aj švajčiarsky koncern Nestlé.

Merck uvoľnil divíziu v septembri a zvažuje viacero možností, od partnerstiev až po úplný predaj. Dôvodom tohto kroku je snaha koncernu zamerať sa na kľúčové oblasti činnosti. Ani jedna zo zúčastnených strán sa k špekuláciám nevyjadrila.

Bain a Cinven síce iba v lete kúpili Stada a akvizícia ešte stále nie je dokončená, no finanční investori by mohli neskôr túto divíziu pričleniť k svojej novej firme. Bain a Cinven opakovane zdôrazňovali, že Stada bude expandovať aj prostredníctvom akvizícií. Odborníci si myslia, že divízia voľnopredajných liekov Mercku sa hodí k portfóliu Stada.

Táto divízia v roku 2016 vykázala tržby 860 miliónov eur a analytici odhadujú jej hodnotu na štyri miliardy eur. Prípadná akvizícia by sa dotkla 3800 zamestnancov, z čoho 280 pracuje v Nemecku. Rozhodnutie chce Merck prijať začiatkom budúceho roka.

07.12.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...