1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Japonská farmafirma Takeda zvažuje predaj časti európskych aktív

pharmaceutical 2Tokio - Japonská farmaceutická spoločnosť Takeda zvažuje predaj aktív v rámci svojej európskej divízie voľne predajných liekov. Cieľom je znížiť vysoký dlh v dôsledku prevzatia írskej technologickej spoločnosti Shire za 62 miliárd USD (54,65 miliardy eur).

Ako uviedli zdroje oboznámené s plánmi japonskej firmy, Takeda momentálne prehodnocuje svoje možnosti a v tejto súvislosti sa obrátila na banku JPMorgan Chase. Prípadný predaj by sa mohol uskutočniť na budúci rok a očakáva sa, že sa bude týkať aktív v hodnote okolo 1 miliardy eur, dodali zdroje, ktoré citovala agentúra Bloomberg.

Prevzatie väčšieho konkurenta Shire bude znamenať radikálnu transformáciu japonskej firmy, ktorá tak výrazne posilní svoju pozíciu vo výrobe lukratívnych liekov na vzácne choroby. Na sume 62 miliárd USD sa firmy dohodli po odmietnutí viacerých pôvodných ponúk, ktoré Shire považovala za nedostatočné. Podľa zdrojov však zatiaľ k žiadnemu rozhodnutiu v súvislosti s plánom predaja európskych aktív nedošlo a je možné, že Takeda si ich v plnej miere ponechá.

08.11.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...