1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

GSK sprístupní očkovanie proti rotavírusom miliónom detí v najchudobnejších oblastiach sveta

ockovanieSpoločnosť GlaxoSmithKline ponúkla organizácii UNICEF ponuku na dodanie vakcíny proti rotavírusovým infekciám do najchudobnejších krajín sveta za zvýhodnenú cenu 2,5 USD za jednu dávku.

V nasledujúcich piatich rokoch sa zaviazala dodať 125 miliónov dávok vakcíny Rotarix za 5% z ceny, za ktorú sa vakcína predáva na trhoch v západných krajinách. Rotavírusové infekcie sú každoročne príčinou smrti pol milióna detí na celom svete.

Spoločnosť GSK dlhodobo usiluje o sprístupnenie svojich liekov a vakcín najchudobnejším častiam sveta a ako dlhodobý partner Globálnej aliancie pre vakcíny a imunizáciu (GAVI) podporuje jej misiu zaistiť vakcíny najchudobnejším a najohrozenejším ľuďom na svete. Príkladom spolupráce je nová ponuka na dodanie 125 miliónov dávok vakcíny Rotarix, ktorá bola predložená v nadväznosti na požiadavku medzinárodnej organizácie UNICEF.

„Na rozdiel od väčšiny ľudí na svete, sa deťom v rozvojových krajinách nedostáva potrebnej lekárskej starostlivosti, čo zapríčiňuje milióny zbytočných úmrtí. Veríme, že vďaka partnerskej spolupráci s ostatnými medzinárodnými organizáciami, vládami aj mimovládnymi organizáciami rozvojových štátov môžeme nájsť spôsob, ako urýchliť prístup k vakcínam, ktoré deti žijúce v týchto krajinách naliehavo potrebujú,“ uviedol Andrew Witty, generálny riaditeľ spoločnosti GSK.

V rozvojových krajinách predstavujú hnačky spôsobené rotavírusmi spolu so zápalom pľúc dve najčastejšie príčiny úmrtia u detí. Odhaduje sa, že na následky rotavírusovej gastroenteritídy každoročne zomrie viac ako pol milióna detí a ďalšie milióny detí sú hospitalizované. Preto sa GSK zaviazalo dodať v nasledujúcich piatich rokoch 125 miliónov dávok vakcíny Rotarix za 5% z ceny, za ktorú sa vakcína predáva na trhoch v západných krajinách. Do roku 2015 by mal byť zaistený prísun tejto vakcíny do viac ako 40 krajín. V rámci spolupráce s GAVI dodáva GSK do najchudobnejších krajín sveta taktiež vakcínu Synflorix, ktorá chráni deti proti pneumokokovým infekciám.
28.06.2011
PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...