1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

EK schválila zlúčenie chemických koncernov Dow Chemical a Du Pont

skumavkyBrusel - Európska komisia(EK) schválila zlúčenie chemických koncernov Dow Chemical a Du Pont po tom, ako sa zaviazali, že po fúzii oddelila viaceré výrobné podniky.

Najväčšia fúzia v chemickom priemysle spojí koncerny, ktoré sú známe výrobou agrochemikálií pre milióny farmárov po celom svete a tiež výrobou chemikálií a materiálov pre spotrebiteľov aj priemysel.

Oba koncerny súhlasili, že po fúzii vytvoria najskôr spoločnosť s názvom DowDuPont, ktorá sa neskôr rozdelí na tri samostatné firmy s užším zameraním, konkrétne na agrochemikálie, špecializované chemické produkty a materiály.

Eurokomisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová dnes oznámila, že cieľom EK je zabezpečiť, aby po fúzii nezoslabol konkurenčný tlak na trhu s agrochemikáliami, ako sú pesticídy, ani tlak na zavádzanie inovácií, ktoré prinesú bezpečnejšie a lepšie produkty v budúcnosti.

Koncerny Dow a DuPont vo februári oznámili, že sú ochotné oddeliť viac výrobných podnikov, ako pôvodne plánovali, aby získali súhlas Európskej únie s fúziou. EK od nich žiada, aby nový koncern po zlúčení predal celú divíziu pesticídov DuPont a tiež takmer celú globálnu divíziu výskumu a vývoja DuPont.

06.04.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...