1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Duslo plánuje v Istrocheme zvýšiť kapacitu výroby sulfenaxov o 10 %

duslo salaBratislava - Duslo, a. s., plánuje v bratislavskom areáli Istrochemu, v okrese Bratislava III, zvýšiť výrobnú kapacitu prevádzky sulfenaxov o 10 %, a to z 10.000 na 11.000 ton/rok.

Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila úradom na posúdenie jeho vplyvov na životné prostredie (EIA). V súvislosti so zmenou kapacity sa predpokladá vznik štyroch nových pracovných miest.

V zámere sa konštatuje, že realizáciou zmeny navrhovanej činnosti nebudú prekročené emisné limity určené v platnom integrovanom povolení. "Prevádzka Sulfenaxov je v súčasnosti kategorizovaná ako veľký zdroj znečisťovania ovzdušia. Zmenou navrhovanej činnosti nevznikne nový zdroj znečisťovania ovzdušia a nedôjde ani k zmene kategorizácie zdroja."

"Zloženie a charakter odpadových vôd sa intenzifikáciou výroby nezmení, biologický stupeň čistiarne odpadových vôd (ČOV) Duslo, a. s., pracovisko Bratislava, má dostačujúcu kapacitu na spracovanie zvýšeného množstva odpadových vôd, nedôjde k zhoršeniu kvality vôd na výstupe z biologického stupňa," ubezpečuje spoločnosť.

Sulfenaxy sú gumárenské chemikálie, ktoré sa používajú pri spracovaní prírodných a syntetických kaučukov ako urýchľovače vulkanizácie so spomaleným účinkom.

Výrobné zariadenie sulfenaxov pracuje celoročne v nepretržitej zmenovej prevádzke s výnimkou odstavenia počas generálnej odstávky v trvaní asi jedného mesiaca v kalendárnom roku. Prevádzka sulfenaxov má vydané platné tzv. integrované povolenie z roku 2007, zmenené rozhodnutiami z rokov 2011 a 2015.

Duslo, a. s., Šaľa patrí k najvýznamnejším spoločnostiam chemického priemyslu na Slovensku. Počas svojej histórie sa vyprofilovala na výrobcu hnojív európskeho významu a globálneho dodávateľa gumárskych chemikálií. Spoločnosť okrem toho vyrába polyvinylacetátové a polyakrylátové lepidlá a disperzie a rôzne ďalšie špeciálne produkty. Od roku 2005 je súčasťou medzinárodného holdingu Agrofert Holding, a. s. Spoločnosť v súčasnosti eviduje základné imanie vo výške 102,43 milióna eur.

02.02.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...