1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bayer získal v USA súhlas s prevzatím producenta osív Monsanto

bayerFrankfurt nad Mohanom - Nemecká farmaceutická a chemická spoločnosť Bayer sa posunula bližšie k prevzatiu amerického producenta osív Monsanto po tom, ako v týchto dňoch získala súhlas od amerického úradu.

Americký výbor pre zahraničné investície (CFIUS) oznámil, že v akvizícii firmy Monsanto nemeckým koncernom nevidí žiadny problém, uviedla v piatkovom vyhlásení spoločnosť Bayer.

Na prevzatí najväčšieho producenta osív na svete sa firmy dohodli ešte na jeseň minulého roka. Hodnota kontraktu bola nakoniec stanovená na 66 miliárd USD (55,53 miliardy eur). Bola to už štvrtá ponuka, keď tri predchádzajúce firma Monsanto odmietla ako nedostatočné.

Dokončenie transakcie sa očakáva začiatkom roka 2018. Firmy pôvodne plánovali dokončiť celý proces do konca tohto roka, termín bol však posunutý, keďže Bayer potrebuje získať súhlas aj ďalších regulačných úradov, najmä Európskej komisie. Tá v auguste spustila hĺbkovú kontrolu plánovanej akvizície. V tom období uviedla, že má obavy z prípadného narušenia hospodárskej súťaže, a to najmä na trhoch s pesticídmi a osivami.

07.12.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...