1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bayer hrozí presunom výroby do zahraničia pre drahú elektrinu

bayerFrankfurt nad Mohanom - Nemecký výrobca liekov Bayer, v ktorom sa v roku 1899 "zrodil" známy aspirín, hrozí, že presťahuje výrobu chemikálií do zahraničia.

Na príčine je očakávané zvyšovanie cien elektriny po rozhodnutí vlády v Berlíne, že do roku 2022 zatvorí všetky jadrové elektrárne. Pre nemecký časopis WirtschaftsWoche to uviedol šéf koncernu Marijn Dekkers.

Pripomenul, že pre firmu je dôležité, aby si udržala schopnosť konkurovať rivalom na trhu. V opačnom prípade globálne koncerny, akým je aj Bayer, zvážia presun výroby do krajiny, kde majú nižšie náklady, vrátane výdavkov na energie.

"Nemecko sa stáva menej atraktívne ako miesto výroby pre také odvetvia, ktoré sú veľkými odberateľmi energie, napríklad chemický priemysel," skonštatoval Dekkers a dodal, že ceny elektriny v Nemecku už dnes patria medzi najvyššie v Európskej únii. Výsledkom je, že novým cieľom investorov sa stáva Čína.

Bayer so sídlom v Leverkusene je známy nielen výrobou aspirínu a ďalších liekov, ale aj pesticídov či plastov.

08.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...