1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca pneumatík Michelin zatvorí svoj závod v nemeckom Bambergu

Michelin tireParíž - Francúzsky výrobca pneumatík Michelin plánuje zatvoriť svoj závod v nemeckom Bambergu. Závod, ktorý zamestnáva takmer 860 ľudí, by mal produkciu ukončiť začiatkom roka 2021.

Francúzska firma v stredu oznámila, že na zafinancovanie tohto kroku vyčlení približne 167 miliónov eur, pričom financie započíta do výsledkov za rok 2019. Zároveň dodala, že v súvislosti s 858 zamestnancami závodu v Bavorsku sa bude usilovať o čo najmiernejšie riešenie. "Rokovania s odborovými organizáciami budú čoskoro," uviedla spoločnosť s tým, že opatrenia by mali zahŕňať "skorší odchod do dôchodku, ako aj možnosť presunu na iné miesta".

Závod, ktorý otvorili v roku 1971, vyrába najmä menšie pneumatiky pre osobné autá, čo je segment trhu, ktorý na jednej strane trpí poklesom celosvetového dopytu a na druhej silnou konkurenciou zo strany ázijských firiem, vysvetlila spoločnosť Michelin svoje rozhodnutie závod zatvoriť.

Ako uviedla agentúra AFP, francúzsky výrobca pneumatík čelí v súčasnosti zložitému obdobiu. Okrem informácie o zatvorení závodu v Bambergu potvrdil prezident spoločnosti Florent Menegaux skoršie obavy odborov, čo sa týka budúcnosti závodu Michelinu v La Roche-sur-Yon v západnom Francúzsku. Ten sa špecializuje na pneumatiky pre nákladné autá.

Ako Menegaux povedal, "situácia závodu je už niekoľko mesiacov veľmi znepokojujúca". Dôvodom sú "nepriaznivé podmienky na trhu s pneumatikami pre nákladné vozidlá".

07.10.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...