1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca osobných áut Volvo zaznamenal v 2. štvrťroku pokles zisku

Volvo logoŠtokholm - Švédsky výrobca osobných áut Volvo, ktorého kontroluje čínska spoločnosť Zhejiang Geely Group, zaznamenal v 2. štvrťroku výrazný pokles zisku.

Zároveň oznámil plány na zníženie fixných nákladov o 2 miliardy švédskych korún, keďže cenové tlaky a clá vyplývajúce z obchodného sporu Číny a USA, odkrajujú z jeho zisku.

Automobilky sú pod tlakom pre obchodné konflikty, robustné investície potrebné na vývoj elektrických a autonómnych vozidiel a celkový pokles automobilového priemyslu.

Volvo si dalo za cieľ vyrábať prémiové vozidlá, ktoré by konkurovali značkám Mercedes-Benz a BMW. Svoje globálne výrobné plány však teraz prehodnocuje v snahe znížiť vplyv zvýšených ciel.

Začiatkom roka začalo Volvo revidovať personálne a iné náklady. Doteraz zrušilo 750 pracovných miest, najmä inžinierskych a IT konzultantov, a znížilo hodinovú mzdu pre týchto konzultantov, čo by podľa generálneho riaditeľa Hakana Samuelssona malo od júla viesť k úsporám vo výške 1 miliardy SEK.

Prevádzkový zisk Volva za tri mesiace do konca júna 2019 klesol o 38,1 % na 2,6 miliardy SEK (247,22 milióna eur) aj napriek zvýšeniu tržieb o 1,8 % na 67,2 miliardy SEK.

25.07.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...