1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca nákladných áut AB Volvo zvýšil v 3. kvartáli tržby o viac než tretinu

Volvo logoŠtokholm - Švédsky výrobca nákladných áut AB Volvo zvýšil v 3. štvrťroku tržby o viac než tretinu, k čomu prispel vyšší objem predaja. Prevádzkový zisk však zaostal za odhadmi a spoločnosť upozornila, že rastúce náklady na energie a suroviny budú výzvou aj v nasledujúcom období.

Firma uviedla, že jej čistý zisk dosiahol v 3. štvrťroku 8,69 miliardy švédskych korún (793,98 milióna eur). V rovnakom období minulého roka vykázala automobilka zisk 7,11 miliardy SEK.

Vzrástol aj prevádzkový zisk upravený o mimoriadne položky, a to z 9,4 miliardy na 11,87 miliardy SEK. Napriek tomu však zaostal za očakávaniami analytikov, ktorí počítali s rastom prevádzkového zisku v priemere na 11,96 miliardy USD.

Tržby dosiahli v 3. štvrťroku 114,9 miliardy SEK. V medziročnom porovnaní to predstavuje rast o 35 %. Výsledky ovplyvnil zvýšený objem predaja, keď firma predala 53.303 nákladných vozidiel, čo oproti rovnakému obdobiu minulého roka znamená rast o 21 %.

Automobilka však varovala, že zvyšujúce sa náklady na energie dostávajú jej dodávateľskú základňu pod stále väčší finančný tlak. Navyše globálny dodávateľský reťazec je naďalej do veľkej miery nestabilný.

26.10.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...