1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

VW Group chce rozšíriť partnerstvo so Sinotruk

Volkswagen Company logoHannover - Nemecká automobilová skupina Volkswagen (VW Group) chce rozšíriť svoje partnerstvo s čínskou spoločnosťou CNHTC. Plánuje s ňou vyvinúť nákladné auto pre čínsky trh pod značku MAN.

Oznámila to v Hannoveri nová divízia nákladných áut nemeckého koncernu VW Traton.

Traton, ktorá má byť kótovaná samostatne na burze cennými papiermi koncom roka, vstúpi do spoločného podniku s firmou Sinotruk patriacou CNHTC.

Obe spoločnosti sa budú tiež zaoberať spoluprácou na novom pohone, elektrifikácii, autonómnych vozidlách a autobusoch, uviedol Traton.

MAN, v ktorom VW prevzal v roku 2011 väčšinový podiel, a Sinotruk spolupracujú od roku 2009, pričom dcérska spoločnosť VW má podiel vo výške 25 % plus jedna akcia v Sinotruk, poprednom výrobcovi nákladných automobilov v Číne.

"Sinotruk je jedným z najsilnejších hráčov na čínskom trhu ťažkých nákladných vozidiel. Na splnenie výziev v odvetví dopravy potrebujeme spojiť svoje sily a úzko spolupracovať," povedal Andreas Renschler, riaditeľ Tratonu. Renschler však nevylúčil spoluprácu ani s inými čínskymi výrobcami.

Spoločnosť Traton vlastní značky MAN, Scania, Volkswagen Caminhoes a Onibus z Brazílie aj divíziu digitálnych služieb Rio.

Divízia nákladných vozidiel a autobusov VW mala vlani príjem vyše 24 miliárd eur, ale jej najväčší konkurent Daimler až 36 miliárd eur.

01.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...