1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

VSE a MH SR otvorili 1. verejnú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v Bratislave

Bratislava - Spoločnosť Východoslovenská energetika (VSE), a. s., v spolupráci s Ministerstvom hospodárstva (MH) SR dnes otvorila na Mierovej ulici pred budovou rezortu hospodárstva prvú verejnú nabíjaciu stanicu pre elektromobily v Bratislave.

Záujemcovia o "zelenú energiu" môžu z tejto stanice čerpať elektrickú energiu do konca roka 2011 úplne zadarmo.

"Som presvedčený, že e-mobilita ako taká ma obrovskú budúcnosť. Slovensko by nemalo zaostať za ostatnými krajinami, ktoré výrazným spôsobom tlačia na rozvoj e-mobility, už aj vzhľadom na to, že automobilový sektor je najvýznamnejším sektorom nášho hospodárstva," uviedol pri slávnostnom otvorení nabíjacej stanice šéf MH SR Juraj Miškov (SaS).

"Nerád by som dopredu predbiehal alebo špekuloval o tom, akým spôsobom budeme naďalej podporovať e-mobilitu," zdôraznil v odpovedi na otázku, či MH SR neplánuje nejako zvýhodniť nákup elektromobilov.

Východoslovenská energetika, a. s., je energetická spoločnosť, ktorá poskytuje komplexné služby spojené s odberom elektriny. Predmetom činnosti VSE je nákup elektriny od výrobcov a jej predaj približne 500.000 zákazníkom – domácnostiam, firmám a organizáciám. Vlastníkom akcií VSE sú Fond národného majetku SR (51 %) a nemecký koncern RWE (49 %).

01.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...