1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen v roku 2012 vyrobí na Slovensku 400.000 vozidiel

vwBratislava - Volkswagen Slovakia (VW SK) plánuje počas budúceho roka vyrobiť 400.000 vozidiel. Dnes po stretnutí s prezidentom SR Ivanom Gašparovičom v Prezidentskom paláci v Bratislave to povedal predseda predstavenstva spoločnosti Andreas Tostmann.

"Vyrábame tu SÚV najvyššej kategórie a dnes k tomu pribúda model UP v rámci New Small Family, čo sú tri vozidlá vyrábané pod rôznymi značkami," povedal šéf nemeckej automobilky Volkswagen na Slovensku, ktorá tu už pôsobí 20 rokov.

Podľa prezidenta Gašparoviča ponúka Slovákom perfektnú a dobre zaplatenú prácu, pričom krajina takéto fabriky potrebuje. "Volkswagen je dnes treťou najväčšou spoločnosťou vo výrobe automobilov, ale príde doba, keď bude prvou, a som rád, že pri tom bude aj Slovensko," vyhlásil dnes Gašparovič.

Spoločnosť Volkswagen Slovakia vyrobila v Bratislave v 1. polroku 2011 takmer 94.600 vozidiel značiek Volkswagen, Audi a Porsche. Oproti prvým šiestim mesiacom minulého roka ide o nárast o 45 %. Obrat firmy stúpol za 1. polrok medziročne o 33,3 % na 2,4 miliardy eur.

05.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...