1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen predal v 1. polroku prvýkrát vyše 4 milióny áut

volkswagen_logo_on_carBerlín - Najväčšia európska automobilka Volkswagen (VW) oznámila, že za 1. polrok tohto roka predala prvýkrát vyše 4 milióny áut.

Najväčšou mierou sa na výsledku podieľal pokračujúci rast dopytu po nových autách v Číne, ale aj v Rusku a ďalších krajinách.

Podľa firmy aj predaj áut jej kľúčovej rovnomennej značky VW dosiahol rekord, a to 2,53 milióna vozidiel, čo je o takmer 12 % viac, než v rovnakom období minulého roka. Rovnako v medzimesačnom porovnaní dosiahla automobilka vysoký rast predaja. V júni predala 438.000 áut značky VW, čo oproti máju znamená rast o 10 %. Výsledky predaja všetkých značiek vrátane Audi, Bentley a Lamborghini plánuje firma zverejniť 15. júla.

Z jednotlivých krajín potiahla rast najmä Čína, kde Volkswagen predal v 1. polroku 852.800 áut značky VW, čo medziročne predstavuje 13-% rast. Z regiónov sa zasa automobilke najviac darilo v strednej a vo východnej Európe, kde sa objem predaja tejto značky zvýšil o 42 % na 92.300 áut.

Za celý rok plánuje firma predať 8 miliónov áut a prekonať tak minuloročný rekord, keď predala 7,3 milióna automobilov.

13.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...