1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen plánuje v SR preinvestovať miliardu eur

volkswagen logo2Bratislava (TASR) – Spoločnosť Volkswagen Slovakia (VW SK) plánuje na Slovensku v najbližších piatich rokoch preinvestovať miliardu eur. Prostriedky budú smerovať do výroby automobilov, ale aj komponentov.

"V nasledujúcich piatich rokoch sa zameriame na nové výrobné technológie, rozširovanie výroby automobilov v bratislavskom závode a komponentov v martinskom závode. Objem investícií tak v porovnaní s predchádzajúcimi piatimi rokmi vzrastie dvojnásobne. Potvrdzuje to, že s rastom na Slovensku to myslíme veľmi vážne," hovorí Andreas Tostmann, predseda predstavenstva VW SK.

Medzi technologické novinky bude patriť napríklad suchý odlučovač častíc v lakovni pre vozidlá radu New Small Family. Emisie bude redukovať až o 90 % a až do 80 % zníži spotrebu energií. Zároveň umožní priebeh lakovacích prác bez dostavby separátneho komína. Táto technológia bude v sériovej výrobe po prvýkrát nasadená práve v bratislavskom závode VW SK.

Medzi ďalšie technológie bude patriť k životnému prostrediu šetrná, povrchová úprava karosérií technológiou Proces 2010, ktorá zabezpečuje redukciu váhy vozidla o 0,5 kg.

VW SK počas svojho takmer 20-ročného pôsobenia na Slovensku preinvestoval už viac ako 1,7 miliardy eur. Linky bratislavského závodu odvtedy opustilo viac ako 2,5 milióna vozidiel piatich značiek. Zároveň je devínsko-novoveský závod prvým v koncerne VW, ktorý začal so sériovou výrobou vozidla s hybridným pohonom – Volkswagen Touareg Hybrid.
TASR informoval Vladimír Machalík, hovorca VW SK.

11.02.2011

(Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...