1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Volkswagen chce v najbližších rokoch zvýšiť ziskovosť

VW TOUAREGWolfsburg - Volkswagen verí, že sa mu v najbližších rokoch podarí zvýšiť ziskovosť. K dosiahnutiu tohto cieľa mu má pomôcť nová stratégia a zníženie nákladov.

Nemecký koncern chce, aby sa jeho prevádzková marža vrátila do pásma 7 % až 8 %. V minulom roku padla rendita pred úrokmi sa zdanením 4,8 %. Cieľom pre tento rok je jej zvýšenie na 5 % až 6,5 %.

"Dobrý výsledok v roku 2020 poznačenom krízou nám dá hybnosť pre zrýchlenie našej transformácie," uviedol šéf koncernu Herbert Diess.

K zvýšeniu ziskovosti má prispieť aj ďalšie zníženie nákladov. Hardvér, softvér, batérie a nabíjačky rovnako ako služby v oblasti mobility všetkých značiek koncernu budú v budúcnosti založené vo veľkej miere na jednotnom technickom základe. Najväčšia európska automobilka chce ešte lepšie využiť výhody, ktoré jej ponúka, jej veľkosť a ešte viac ušetriť na zdieľaní medzi značkami.

Koncern chce tento rok dodať 1 milión elektrifikovaných vozidiel. V minulom roku Volkswagen viac než strojnásobil dodávky čistých elektromobilov na takmer 232.000, dodávky plug-in hybridov stúpli o 175 % na 190.000.

29.03.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...