1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V tomto roku sa rozhodne o budúcnosti VW SK

volkswagen logo3Bratislava - Spoločnosť Volkswagen Slovakia má pred sebou kľúčový rok, počas ktorého sa rozhodne o jeho budúcnosti. Cieľom vedenia spoločnosti, ako uviedol v stredu v Bratislave na stretnutí s médiami predseda predstavenstva VW SK Oliver Grünberg,

je uchádzať sa o ďalší model pre bratislavský závod, ktorý by dlhodobo zabezpečil pracovné miesta.

Spoločnosť vychádza z programu, ktorý nazvala Plán 2025. Táto iniciatíva spája všetky aktivity VW SK, ktoré pomáhajú zvýšiť atraktivitu a konkurencieschopnosť spoločnosti pri rozhodovaní o pridelení výroby nového produktu na koncernovej úrovni.

"Jedným z kľúčových faktorov pri rozhodovaní o pridelení výroby je efektivita. Našou úlohou je sústrediť sa po fáze značných investícií a viacerých nábehov na sériovú výrobu s jasným zreteľom na cieľ značky - zvýšiť efektivitu podniku do roku 2025 o 30 %," zdôraznil šéf VW SK.

V bratislavskom závode spoločnosti vyrobili vlani 408.208 vozidiel a 33.640 prevodoviek. V martinskom závode vyprodukovali 33,6 milióna komponentov pre prevodovky, podvozky a motory. V stupavskom závode vyprodukovali takmer 10.000 nástrojov pre výrobu vozidiel.

Obrat spoločnosti dosiahol vlani 10,4 miliardy eur a zisk pred zdanením 301 miliónov eur.

Spoločnosť vlani exportovala vozidlá do viac ako 150 krajín sveta, najmä do Číny, USA a Nemecka.

26.04.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...