1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V produkcii automobilov dosiahne SR v tomto roku rekordné čísla

Bratislava - Približne 550.000 automobilov vyprodukovali za minulý rok automobilky na Slovensku a predbežné výsledky za tento rok ukazujú, že by automobilový priemysel mohol dosiahnuť rekord v produkcii až do počtu 630.000 vozidiel.

Povedal to dnes v Bratislave na tlačovej konferencii prezident Združenia automobilového priemyslu (ZAP) SR Jozef Uhrík.

Ako ďalej uviedol, súčasné obdobie možno charakterizovať ako obdobie, v ktorom sa jednoznačne ukazuje, že automobilový priemysel sa vracia k tým tempám, ktoré boli preň charakteristické do konca roka 2008.

Automobilový priemysel ostáva aj naďalej rozhodujúcim odvetvím v národnom hospodárstve a jeho podiel na priemysle SR predstavoval vlani 37 %, pričom v tomto roku sa počíta s ďalším rastom podielu.

Uvedené odvetvie patrí aj k najväčším zamestnávateľom. Vlani v ňom pracovalo takmer 70.000 pracovníkov, čo bolo v porovnaní s rokom 2009 viac o 1800, avšak v porovnaní s rokom 2007, teda v predkrízovom období, to bolo menej približne o 7000.

15.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...