1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trnavskú automobilku prvýkrát povedie Slovák

stellantis logoTrnava – Novým generálnym riaditeľom trnavskej automobilky Stellantis sa stal jeho doterajší zástupca a riaditeľ výroby Martin Dzama. Nastúpil na post po Stéphanovi Bonhommeauovi, ktorý stál na čele výrobného centra od 1. februára 2017.

Je prvým Slovákom na pozícii generálneho riaditeľa a konateľa automobilky, informoval o tom hovorca automobilky Peter Švec.

Úvod pracovnej kariéry Martina Dzamu je spojený s výrobnou prevádzkou montáže. V roku 2004 tam nastúpil na post technika pre optimalizáciu pracovných postov a od roku 2006 sa stal lídrom technickej skupiny. Medzi rokmi 2009 a 2011 zodpovedal za rozbeh výroby a koncepciu procesu nového modelu Peugeot 208 1. generácie na prevádzke montáž.

Od roku 2012 zodpovedal za inžiniering kvality trnavského závodu. Pred nástupom na pozíciu vedúceho výroby na montáži v máji 2013 bol štyri mesiace zodpovedným za aplikáciu metódy Standardized Work tohto ateliéru. V novembri 2016 bol menovaný riaditeľom prevádzky montáž a v januári 2019 sa stal zástupcom generálneho riaditeľa so zodpovednosťou za celý výrobný tok automobilky v Trnave.

"Jeho takmer 22-ročnej profesionálnej kariére v automobilovom priemysle predchádzalo štúdium na Strednej priemyselnej škole dopravnej v Trnave a štúdium na Slovenskej technickej univerzite na dvoch fakultách, v Bratislave na Fakulte inžinierskej pedagogiky a psychológie a v Trnave na Materiálovo-technologickej fakulte," doplnil Švec.

09.04.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...