1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Toyota varovala, že jej výrobu v Japonsku môže ovplyvniť koronavírus

toyota logo2Tokio - Japonská automobilka Toyota Motor v stredu vyhlásila, že prevádzku v jej závodoch v Japonsku môžu v nasledujúcich týždňoch negatívne ovplyvniť problémy s dodávkami. Dôvodom sú nové ohniská koronavírusu vo svete, ktoré rýchlo pribúdajú.

Automobilka má v Japonsku 16 závodov, v ktorých vyrába autá aj komponenty. Toyota chce pokračovať v udržaní "normálnej výroby" do týždňa, ktorý sa končí 8. marca. Medzitým sa rozhodne, ako budú postupovať jej domáce závody po prvom marcovom týždni.

Toyota sa obáva, že jej výrobu môže ovplyvniť potenciálne prerušenie dodávok z Číny, pretože niektoré jej čínske továrne sa nachádzajú v epicentre nákazy a stále nie sú schopné vyrábať a dodávať komponenty. Časť z čínskych závodov zostáva zatvorená, nariadili to regionálne úrady.

Japonsko je hlavným výrobným miestom Toyoty, podieľa sa takmer polovicou na jej globálnej produkcii, ktorá vlani dosiahla 10,7 milióna automobilov.

Automobilka zároveň uviedla, že ruší všetky nepodstatné cesty svojich zamestnancov v Japonsku, keďže aj túto krajinu zasiahol vírus a jeho šírenie sa zrýchľuje.

05.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...